Door Kate Parvis, Toastmasters Agora 75, blogger-in-chief voor de D59 2023-conferentie

Aletta Rochat, DTM, een internationale spreker, auteur en trainer, leefde een nomadische jeugd en verhuisde met haar familie over drie continenten. Met verandering als een constante metgezel, leerde Aletta het belang van goede communicatie en menselijke relaties. Aletta, sinds 2008 lid van Cape Town Toastmasters, was al een zelfverzekerde spreker toen ze lid werd, maar grapt dat ze een ontsnapping wilde uit haar leven als vrouw en moeder.

Aletta’s “ontsnapping” bracht haar uiteindelijk op een fantastische leiderschapsreis! Dankzij haar organisatorische competenties, sociale vaardigheden en mentorschap, is Aletta in de Toastmasters-hiërarchie omhoog geklommen. Van districtsdirecteur – voorheen district gouverneur genoemd – tot regiohoofd, tot tweede vicepresident van Toastmasters International. Het ligt voor de hand dat Aletta zal worden gekozen tot First Vice President, vervolgens President Elect en dan tot President van Toastmasters International. Wat een prachtige illustratie van hoe Toastmasters mensen voorbereidt op leiderschap met elke nieuwe stap die je neemt, zoals ze het zelf zegt. Haar nadruk op luisteren en het smeden van menselijke relaties om effectieve teams te vormen, vormen de sleutel tot haar succes.

Volgens Aletta wordt je leiderschap in Toastmasters beloond, met persoonlijke groei en een enorm gevoel van voldoening. Ze zegt dat de voordelen zijn uitgestraald naar haar persoonlijke en professionele leven, waardoor ze de moed heeft gekregen om twee boeken te schrijven en zich als loopbaancoach voor leidinggevenden en sprekers te ontwikkelen.

Aletta weet waar ze over spreekt, als ze de voordelen van het bijwonen van een districtsconferentie benoemt. Zorg dat je de keynote en workshop van deze boeiende spreker en inspirerende leiderschaps krachtpatser bijwoont. Dit mag je niet missen!

Aditya Maheswaran, DTM – Addie voor zijn vrienden – was een verlegen 17-jarige uit Chennai wiens “tiger dad” las over een lokale Toastmasters-club in de krant en hem naar een bijeenkomst sleepte. Aditya miste weliswaar die zondagochtend zijn cricketwedstrijd, maar bijna twee decennia later is hij nog steeds een actieve Toastmaster, die allerlei rollen heeft bekleed, van club president tot districtsdirecteur. Naast een succesvolle management consultant en vaste columnist, is Aditya ook een openbare spreker die een inspirerende reis maakte, waarin hij tweede werd in de International Public Speaking Championships in 2015 en finalist was in 2017!

Maar Aditya vergat zijn liefde voor cricket nooit. Hij zegt dat Toastmasters en cricket enkele overeenkomsten vertonen. Volgens Addie lijkt spreken op het podium misschien een solo-onderneming, maar het leiderschap op elk niveau maakt Toastmasters zeer zeker tot een teamsport! In de loop der jaren heeft Aditya  vele openbare sprekers begeleid, van Toastmasters tot topmanagers. Hij leert ze om storytelling te gebruiken in hun communicatie met werknemers, aandeelhouders en de media. Aditya is er vast van overtuigd dat zijn succes als management strategie consultant groter is geworden door de ervaring die hij heeft opgedaan bij Toastmasters, en hij raadt ons aan altijd het  “waarom” in gedachten te houden. Dat geeft kracht en tovert een glimlach op je gezicht!

Aditya is verheugd om de D59-conferentie bij te wonen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan niet wachten om hem persoonlijk te ontmoeten en zijn keynote te horen!