Door Kate Parvis, Toastmasters Agora 75, blogger-in-chief voor de D59 2023-conferentie

Eindhoven heeft meer te bieden dan studiebollen en gloeilampen alleen. De stad bruist van cultuur en is volledig één met technologie.

Kom cultuur snuiven:

Bezoek het Van Abbemuseum, een fantastisch museum voor de moderne kunst. Leuk weetje: het museum biedt speciale 3D-voorwerpen die je ook mag aanraken, net als de braille-uitleg voor de slechtzienden. Zo kunnen ze genieten van schilderijen die normaal niet toegankelijk zijn.

Woon een optreden bij in de concertzaal van het Muziekgebouw. Bijvoorbeeld “Liberté” van de Nederlandse Bachvereniging dat voor 5 mei gepland staat. Of het “50 for the Future” weekend van 4 tot en met 7 mei, met 50 nieuwe composities voor een strijkkwartet.

Maak een selfie in het Evoluon, een van de meest markante bezienswaardigheden in Eindhoven (de “vliegende schotel” van de stad). Ga naar binnen en eet in de nieuwe Bar-Brasserie Next en verken de toekomst op de tentoonstelling van Retro Future, waar je kunt genieten van kunst, films en andere toekomstmuziek.

Bezoek het DAF Museum, dat volledig is gewijd aan de geschiedenis van de Nederlandse Autofabriek (DAF). Je vindt er voertuigen van het bedrijf en mooie artefacten uit de geschiedenis. Dit intrigerende museum is de droom van elke autoliefhebber!

Bezoek het openluchtmuseum Eindhoven, een geweldige plek over het Eindhovense leven uit vroegere tijden, het voelt als terug naar de Middeleeuwen

Kom juichen:

Philips Stadion: De thuisbasis van PSV Eindhoven, een van de beste voetbalclubs van Nederland. Het museum PSV Eindhoven is gevestigd in het enorme Philips stadion en is een must-see voor voetbalfans. Zelfs als er niet gevoetbald wordt,  kun je PSV-souvenirs kopen en dineren bij Ikigaï, een prachtige plek midden in het stadion voorzien van een Japanse keuken met uitzicht op het speelveld!

Geniet van de creativiteit:

Verken de wijk Strijp-S: Dit voormalige industriegebied is nu een creatieve hub, met een mix van restaurants, winkels en culturele locaties, waaronder het Philips Museum en de Design Academy Eindhoven. Bezoekers van Strijp-S kunnen de levendige straatkunst van de buurt verkennen, de vele coffeeshops en restaurants bezoeken of evenementen en tentoonstellingen bijwonen die plaatsvinden op verschillende plaatsen in de stad.

Geniet van het bruisende nachtleven van de stad, met een scala aan bars, clubs en cafés, waaronder het Stratumseind, een van de langste uitgaansstraten van Europa met meer dan 40 verschillende bars en pubs

Ga lekker ontspannen:

Maak een wandeling in de Genneper Parken, een groot park met meren, bossen, tuinen en verborgen vijvers, schattige houten bruggen en prachtige beeldschone oude architectuur/

Doe je inkopen op de Markt van Het Veem, een geweldige plek om lokale producten te proeven en leuke souvenirs te vinden. De markt biedt een breed scala aan lokale en internationale gerechten, met street food, ambachtelijke producten en verse producten. Bezoekers kunnen genieten van live muziek in de sfeervolle omgeving van de markt.

Maak een fietstocht in deze zeer fietsvriendelijke stad. Een fietstocht al dan niet met een gids, is een geweldige manier om de mooie plekjes te bekijken en het unieke karakter van de stad te leren kennen: met gidszonder gids.

Koop een coole outfit bij een vintage winkel.

Laat je voorlichten:

TU/e Campus: Een hypermoderne universiteitscampus met de slimste koppen op het gebied van technologie en innovatie.